Duurzaam interieuradvies?

Een duurzaam interieur; Hoe dan?

Wat is een duurzaam huis? Een woning heeft, naast een lage energierekening, ook een langere levensduur door de gebruikte materialen en de mate van onderhoud. Maar het wordt past een écht duurzaam huis als ook het interieur daaraan voldoet.

Met deze simpele SUB- methode kies jij heel gericht voor een duurzaam interieur.

Wat betekent een duurzaam interieur voor mij?

  • Dat mijn eigen meubels ook prima op een ander locatie in huis passen;
  • Dat ik gebruik maak van natuurlijke materialen bij het schilderen van de wanden en kozijnen;
  • Dat ik er op let bij aanschaf van nieuwe producten. Dat dit komt van producenten of formules die er aantoonbaar alles aan doen om hun CO2 footprint terug te brengen;
  • Iets kopen niet nieuw hoeft te zijn. Via Marktplaats of andere sites waar je gebruikte meubelen kan vinden; Dit geeft zoveel meer karakter aan jouw interieur!

Hergebruiken van je eigen meubels op een andere plaats in huis.

Studio Els van tv meubel naar kledingskast Van tv-meubel naar kledingkast, dat is precies wat wij gedaan hebben voor de slaapkamer van onze dochter. Ze wilde heel graag een grote kledingkast, maar ze heeft een hele rare hoek op haar kamer doordat 2 daken samenkomen.

Dus het was even puzzelen…., hoe kunnen we hier iets van maken? Maar we hadden het ideale meubelstuk al in huis! Door het toevoegen van Underlayment als accenthout in haar kamer, werd het tv-meubel onderdeel van haar kledingkast 😉 Zo simpel!

 

Maar wat is nu de meest logische en duurzame route om dit te doen?

Het woord duurzaam betekent voor iedereen iets anders, maar wat als ik je zou kunnen helpen met het maken van andere keuzes. Wat als jij nu weet met welke methode je zelf mooie stappen kunt maken?

Dat kan, want The Substitute heeft een veel betere methode ontwikkelt die je hierbij helpt. De SUB-methode. SUB staat voor Save, Use en Buy conscious.

Save
Wil je iets ‘nieuws’? Kijk dan eerst of je het tweedehands kunt vinden. Knap bestaande meubels op, stoffeer ze opnieuw en onderhoud ze goed. En natuurlijk een bezoek aan toffe sites waar je meubels kan kopen en verkopen, naast de leuke uitstapjes naar de ’tweedehands’ winkels.

Use
80% van onze spullen gebruiken we maar een keer per maand. Kies er daarom voor om sommige producten te huren of te leasen ipv te kopen.

Buy Conscious

Koop je toch iets nieuws, dan zijn er gelukkig veel opties. Zoek uit van welk materiaal het product is gemaakt. Is van het van low impact, gerecycled of bio-based materiaal gemaakt? Is het lokaal geproduceerd en verkrijgbaar, dit bespaart veel CO2 uitstoot bij het vervoer.

Studio Els substitute SUB methode

Dit platform ‘The Substitute’ ontwikkelt hele gave initiatieven om de mensen en bedrijven met dezelfde mindset samen te laten werken aan grotere stappen richting de verduurzaming van de interieur en de verbouwbranche.

 

Dus ben je toe aan iets nieuws in jouw interieur in jouw duurzame huis? Pak dan deze methode erbij. En denk altijd vanuit SUBl!

 

Ga je voor ‘Save’, ‘Use’ of ‘ Buy Concious’?

Wil je op de hoogte blijven?

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Socials:

Contact:

hallo@studio-els.nl

Postadres:
Pieterswiel 3
5301HS Zaltbommel
Nederland

KvK: 84952679
BTW: NL002932066B38

0 Shares
Pin
Share
Share